Project: University of Sydney, Regiment Building

Project: University of Sydney, Regiment Building

The Regiment Building is part of The University of Sydney’s plan to deliver world class affordable housing that is 25 per cent below local market rental. It encompasses student accommodation and teaching facilities located on the site of the former Regiment Building that forms a rich part of Sydney’s history tracing back to when the University Volunteer Rifle Corps was raised as a unit of the New South Wales Defence Force in 1900.

Satu Bumi’s Large GRC Planter Boxes were used on this project across four Rooftop Terraces to create an inviting outdoor recreation area.

Read More

Project: Woden Experiment, ACT

Project: Woden Experiment, ACT

The Woden Community Service supported by Transport Canberra and City Service are working with the local community to activate and re-energise the Woden Town Square to provide a place where the general public can work, live and play.

The ACT-Government-funded #WodenExperiment is a visionary project that kicked off in 2019 and transforms the town square with a stage for community performances, smart benches with phone and laptop charging, flexible table settings next to areas set aside for pop-up food and drink vendors, turf areas with sun loungers and an outdoor table tennis facility.

Satu Bumi supplied the Tall U Planters finished in White Concrete to the project. You can follow the project on Instagram.

Read More

Project: Clifton House, Clifton Hill

Project: Clifton House, Clifton Hill

Located in Clifton Hill, this corner apartment block has been designed to reflect the industrial character of the area. The building form provides a detailed response to its corner location and enables high levels of natural light and ventilation.

Custom GRC Planter Boxes by Satu Bumi have been installed throughout the project including the communal outdoor area, along the perimeter Penthouse Apartment Balcony and throughout the courtyards and entrances to the the ground floor Apartments.

Read More

Project: Northern Sydney Institute of TAFE, NSW

Project: Northern Sydney Institute of TAFE, NSW

The sophisticated courtyard at St Leonards campus of the Northern Sydney Institute of TAFE creates a communal learning area and serves as a space for a range of other purposes and functions.

For this activated outdoor space Satu Bumi worked closely with Barbro Constuctions who selected a combination of GRC Planter forms and sizes to create a green oasis that encourages students and staff to use it as an active functional work and learning area. By providing the right outdoor environment, this courtyard has enabled lectures to be provided away from traditional lecture rooms and enclosed offices to enhance the institute’s students learning experience.

Read More

Project: Lakehouse, South Melbourne

Project: Lakehouse, South Melbourne

Consisting of seventy two apartments across eight levels, Lakehouse by Pomeroy brings South Melbourne’s abundant natural beauty into the interiors with soft tones and ambient lighting that speaks volumes of earthiness and simplicity. With uninterrupted views stretching across to the bright lights of the Melbourne CBD, Lakehouse absorbs vibrancy to the grace of lakeside living.

The Lakehouse chose large GRC planters from Satu Bumi in a raw concrete finish for balcony perimeter placement throughout their apartment complex in South Melbourne.

Read More

Project: The Harris Vertu Hotel

Project: The Harris Vertu Hotel

The Harris Vertu is a refined hotel concept for an elegant yet simple experience, which embodies the friendly, open and warm nature of Asian hospitality through a modern and understated vibe.

Located in Jakarta, the Harris Vertu Hotel celebrates the Joy of Life by emulating the Belle Époque or Golden Era within the hotel's facilities, rooms and services. 

The Harris Vertu Hotel commissioned Satu Bumi to assist with selection and installation of GRC pots, planters, urns and water features to enhance their foyers and restaurants.

Read More

Project: Hallmark, Ivanhoe

Project: Hallmark, Ivanhoe

Hallmark Ivanhoe comprises thirty five architecturally designed apartments over five levels. The exterior of the building boasts an appeal of travertine and bronze which fits into Ivanhoe’s prominent arts and craft architecture.

Ironside engaged Satu Bumi to design and manufacture one hundred and thirty two Custom GRC Planter Boxes that could be easily installed and fixed to the balconies surrounding the building.

Read More